Pečená uzená kotleta s křenovo - česnekovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g uzené vepřové kotlety
- 1 cibule
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce oleje
- omáčka
- 100 g másla
- 400 ml mléka
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhaného křenu
- 1-2 stroužky prolisovaného česneku
- špetka cukru
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
- bílý pepř
Postup Pečená uzená kotleta s křenovo - česnekovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na klínky. Maso pomažeme hořčicí. Do pekáčku dáme cibuli, maso, zakápneme olejem a podlijeme trochou vody a pečeme přikryté asi 40 minut.
Mezitím uděláme světlou jíšku, zalijeme studeným mlékem a povaříme. Před koncem vaření přilijeme smetanu, přidáme křen a česnek. Zkuste jeden stroužek a podle chuti přidejte druhý. Nesmí to přebít chuť křenu, jen ji podtrhnout.
Omáčku už jen chvíli povaříme a dochutíme. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme s bramborami nebo knedlíkem.