Pečená rajská polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 kg zralých rajčat
- 2 červené papriky
- 2 cibule
- 1 celý česnek
- 2 brambory
- 2 bobkové listy
- větvička rozmarýnu
- 2 lžíce balzamikového octa
- olivový olej
- pepř mletý čerstvý
- nové koření
- zeleninový bujón nebo vývar
- cukr podle potřeby
Postup Pečená rajská polévka
Postup přípravy receptu
-
Dáme předehřát troubu na cca 180 st., na plech - možno i na pečící papír - dáme nahrubo pokrájená rajčata na plátky, pokrájenou papriku a cibuli na čtvrtky, celou hlavu česneku překrojenou na půl.
Posolíme, přidáme rozmarýn, nové koření, bobkový list, lehce pokapeme balzamikem a pokropíme olejem a dáme péci na cca 30-40 minut, hlídáme, aby se cibule a česnek nepřipálily, můžeme případně obrátit.
Na drobno pokrájené oloupané brambory dáme vařit do zeleninového vývaru doměkka, přidáme vše z plechu (odstraníme bobkový list, nové koření a větvičky rozmarýnu) i s vypečenou šťávou a ještě cca 20 minut povaříme.
Pokud máme hodně zralá a sladká rajčata, nemusí se doslazovat, jinak podle chuti dosladíme a dosolíme.
Lehce zchladlou polévku ponorným mixérem rozmixujeme, ozdobíme podle vlastních představ - já dala trošku slunečnicových semínek a chilli kroužků - a můžeme podávat.