Špagety s uzeným lososem a pórkem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g špaget
- 150 g uzeného lososa
- 1 pórek
- 2 jarní cibulky
- 1 kelímek zeleninového bujonu Magi (nemusí být, my ho máme rádi na chuť)
- 200 ml smetany 12%
- 50 g másla
- špetka oregána
- trochu čerstvě mletého barevného pepře
- sůl dle chuti
- parmezán
- čerstvá petrželka nebo bazalka na ozdobu
Postup Špagety s uzeným lososem a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Špagety uvaříme dle návodu na obalu, tak aby byly al dente.
V hlubší pánvi na másle lehce na mírném ohni restujeme pórek nakrájený na kolečka, včetně čerstvých, pevných zelených částí, stejně tak jarní cibulku, vše ale jen chvilku, aby příliš nezměkly.
Zárověň přidáme vaničku s bujonem a promícháme tak, aby se bujon rozpustil, pak přidáme na kousky pokrájeného uzeného lososa a zase jen chvíli promíchíváme.
Pak zasypeme špetkou oregána, který rozdrtíme mezi prsty (aby se rozvoněl), trochou čerstvě mletého barevného pepře a špetkou soli, ale té opravdu jen malinko (bujon bývá už slaný - tedy pokud ho přidáte) a pak vše zalijeme smetanou, promícháme, aby směs trochu zhoustla a vypneme oheň.
Do směsi přisypeme špagety a vše zamícháme, poté kuchyňskou pinzetou stáčíme jednotlivé porce na talíře, posypeme strouhaným (nebo naloupaným) parmezánem, ozdobíme dle vlasní kreativity:) např. petrželkou, bazalkou, atd. a podáváme:)