Pečená kuřecí stehna lin

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna s kůží
Marináda:
2 lžičky mletého zázvoru
2 PL sójové omáčky
2 PL bílého vína
1/2 lžičky cukru
1 lžička mleté skořice
2 PL oleje
Omáčka:
1 lžička paprikové pasty
2 PL sójové omáčky
2 stroužky česneku - nakrájeného nadrobno nebo prolisovaného
sůl
1 PL oleje
(omáčka může být dost ostrá, proto může stačit méně pasty nebo jen jeden stroužek česneku)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná a osušená stehna potřeme připravenou marinádou, kterou já jsem dala i pod kůži každého stehna a necháme je alespoň 3 hodiny v chladu odležet, případně přes noc, aby se marináda dostatečně dostala do masa.

  2. V předehřáté troubě na 180°C v pekáčku pečeme do červena spolu se zbytkem marinády, podle potřeby podlijeme vodou a občas stehna potřeme vypečenou šťávou.

  3. Mezitím připravíme a smícháme všechny ingredience na omáčku, do které pak upečené maso namáčíme. podávala jsem s dušenou zeleninou a bramborou kaší, ale možné např. jen namáčet v omáčce, třeba s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!