Pečená kuřecí stehna lin
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna s kůží
- Marináda:
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 PL sójové omáčky
- 2 PL bílého vína
- 1/2 lžičky cukru
- 1 lžička mleté skořice
- 2 PL oleje
- Omáčka:
- 1 lžička paprikové pasty
- 2 PL sójové omáčky
- 2 stroužky česneku - nakrájeného nadrobno nebo prolisovaného
- sůl
- 1 PL oleje
- (omáčka může být dost ostrá, proto může stačit méně pasty nebo jen jeden stroužek česneku)
Postup Pečená kuřecí stehna lin
Postup přípravy receptu
-
Očištěná a osušená stehna potřeme připravenou marinádou, kterou já jsem dala i pod kůži každého stehna a necháme je alespoň 3 hodiny v chladu odležet, případně přes noc, aby se marináda dostatečně dostala do masa.
V předehřáté troubě na 180°C v pekáčku pečeme do červena spolu se zbytkem marinády, podle potřeby podlijeme vodou a občas stehna potřeme vypečenou šťávou.
Mezitím připravíme a smícháme všechny ingredience na omáčku, do které pak upečené maso namáčíme. podávala jsem s dušenou zeleninou a bramborou kaší, ale možné např. jen namáčet v omáčce, třeba s chlebem.