Pečená husokachna na divoko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 husokachnu
- 1 cibuli (velkou)
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1/4 celeru (menší)
- sůl
- kmín
- 4 bobkové listy
- jalovec
- nové koření
- celý pepř
- 200 ml černého piva
- 2 jablka
Postup Pečená husokachna na divoko
Postup přípravy receptu
-
Husokachnu omyjeme, osušíme. V hmoždíři si nadrtíme jalovec, nové koření a celý pepř. Husokačku osolíme, okmínujeme z obou stran i dutinu břišní. Nakonec jí z obou stran posypeme rozdrceným divokým kořením.
Jeli možnost tak je dobré dát takto připravenou husokačku do pekáč a dát do chladna a nechat celou noc odpočívat. Když není čas nedá se nic dělat.
Oloupanou cibuli, celer i řapíkatý celer, nakrájíme na kousky. Jablka přepůlíme a dáme do břišní dutiny husokačky. Dáme do pekáče, přihodíme bobkové listy na to položíme husokačku.
Podlijeme pivem, přiklopíme druhým pekáčem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C pečeme zhruba 30 minut. Poté troubu stáhneme na 160°C a za občasného polévání výpekem pečeme 3 hodiny.
Ke konci pečení pečeme odkryté. Doba pečení je informativní, každý se řídí podle své trouby.