Pečená husokachna na divoko

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 husokachnu
1 cibuli (velkou)
3 stonky řapíkatého celeru
1/4 celeru (menší)
sůl
kmín
4 bobkové listy
jalovec
nové koření
celý pepř
200 ml černého piva
2 jablka

Postup přípravy receptu

  1. Husokachnu omyjeme, osušíme. V hmoždíři si nadrtíme jalovec, nové koření a celý pepř. Husokačku osolíme, okmínujeme z obou stran i dutinu břišní. Nakonec jí z obou stran posypeme rozdrceným divokým kořením.

  2. Jeli možnost tak je dobré dát takto připravenou husokačku do pekáč a dát do chladna a nechat celou noc odpočívat. Když není čas nedá se nic dělat.

  3. Oloupanou cibuli, celer i řapíkatý celer, nakrájíme na kousky. Jablka přepůlíme a dáme do břišní dutiny husokačky. Dáme do pekáče, přihodíme bobkové listy na to položíme husokačku.

  4. Podlijeme pivem, přiklopíme druhým pekáčem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C pečeme zhruba 30 minut. Poté troubu stáhneme na 160°C a za občasného polévání výpekem pečeme 3 hodiny.

  5. Ke konci pečení pečeme odkryté. Doba pečení je informativní, každý se řídí podle své trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!