Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou
Recepty, CukrovíSuroviny
- 15 dkg bílků
- 40 dkg cukru krystal
- 20 dkg ořechů
- kakao
- 2 šlehačky
- 15 dkg hořké čokolády
- čokoládová poleva
Postup Pařížské rohlíčky s pařížskou šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Bílky pořádně vyšleháme s cukrem nad parou až se cukru rozpustí. Potom šleháme chvíli na sucho, přidáme ořechy a kakao.
Na plech vyložený papírem nastříkáme rohlíčky a sušíme v troubě tak na cca 140-150°C.
Šlehačku uvaříme s čokoládou, necháme vychladnou a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den ji pořádně vyšleháme, nastříkáme na rohlíčky a uložíme na hodinku do lednice. Potom je máčíme v čokoládové polevě.