Špenát a brambory netradičně

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 kg brambor
400 g čerstvého špenátu nebo mraženého listového špenátu
1 lžička drcených hořčičných semínek
rovná 1 lžička drceného římského kmínu
velká špetka pálivé papriky nebo 1 feferonka
1 stroužek česneku
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
citrónová šťáva
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce přepuštěného másla
K podávání:
bílý jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.

  2. V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor. Zakápneme citrónovou šťávou a dvěma lžícemi vody.

  3. Uvařené brambory scedíme, trošku protřepeme, aby se narušil jejich povrch a necháme okapat.

  4. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a máslo a opékáme na něm brambory ze všech stran dozlatova a dokřupava.

  5. Brambory dáme stranou a do pánve vlijeme směs koření a citronu, vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Hezky to voní.

  6. Pak zvýšíme plamen, přidáme omytý a okapaný špenát a vaříme prudce asi 2-3 minuty, dokud listy neovadnou.

  7. V tomto okamžiku do pánve vrátíme brambory, společně promícháme a je hotovo. Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!