Špenát a brambory netradičně
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg brambor
- 400 g čerstvého špenátu nebo mraženého listového špenátu
- 1 lžička drcených hořčičných semínek
- rovná 1 lžička drceného římského kmínu
- velká špetka pálivé papriky nebo 1 feferonka
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
- citrónová šťáva
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce přepuštěného másla
- K podávání:
- bílý jogurt
Postup Špenát a brambory netradičně
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka.
V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor. Zakápneme citrónovou šťávou a dvěma lžícemi vody.
Uvařené brambory scedíme, trošku protřepeme, aby se narušil jejich povrch a necháme okapat.
Na hluboké pánvi rozpálíme olej a máslo a opékáme na něm brambory ze všech stran dozlatova a dokřupava.
Brambory dáme stranou a do pánve vlijeme směs koření a citronu, vaříme, dokud se tekutina neodpaří. Hezky to voní.
Pak zvýšíme plamen, přidáme omytý a okapaný špenát a vaříme prudce asi 2-3 minuty, dokud listy neovadnou.
V tomto okamžiku do pánve vrátíme brambory, společně promícháme a je hotovo. Tuto nezvyklou, ale překvapivě chutnou kombinaci podáváme s bílým jogurtem.