Paprikový guláš s řapíkatým celerem

Recepty, Omáčky

Suroviny

300 g vepřové plece nebo drůbeží či králičí maso
2 lžičky mleté sladké papriky
sádlo nebo olej
1 cibule - velká
1 stroužek česneku
150 g papriky - mix bílé a červené
150 g řapíkatého celeru
sůl
pepř mletý
vývar dle potřeby
jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso (dle vlastního výběru) a za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme do výpeku nasekaný česnek a mletou papriku, kterou necháme zpěnit, přisypeme na širší nudličky pokrájené očištěné papriky, promícháme a přilijeme trošku vývaru, jen aby maso bylo ponořené.

  2. Dusíme za občasného promíchání a podlití, na poslední čtvrt hodinu přisypeme podusit i pokrájený řapíkatý celer. Pokud máme drůbeží nebo králičí maso, které se dělá krátce, celer přidáme rovnou s paprikou.

  3. Nakonec guláš zahustíme troškou jíšky, krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.

  4. Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!