Paprikový guláš s řapíkatým celerem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 300 g vepřové plece nebo drůbeží či králičí maso
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- sádlo nebo olej
- 1 cibule - velká
- 1 stroužek česneku
- 150 g papriky - mix bílé a červené
- 150 g řapíkatého celeru
- sůl
- pepř mletý
- vývar dle potřeby
- jíška na zahuštění
Postup Paprikový guláš s řapíkatým celerem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli pokrájíme na kostičky a osmažíme na sádle či oleji dozlatova. Přidáme na kostičky pokrájené, osolené a opepřené maso (dle vlastního výběru) a za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Po osmažení přidáme do výpeku nasekaný česnek a mletou papriku, kterou necháme zpěnit, přisypeme na širší nudličky pokrájené očištěné papriky, promícháme a přilijeme trošku vývaru, jen aby maso bylo ponořené.
Dusíme za občasného promíchání a podlití, na poslední čtvrt hodinu přisypeme podusit i pokrájený řapíkatý celer. Pokud máme drůbeží nebo králičí maso, které se dělá krátce, celer přidáme rovnou s paprikou.
Nakonec guláš zahustíme troškou jíšky, krátce provaříme, případně dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami...