Panna cotta s jahodovou omáčkou (DlabemeZdrave)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 6 plátků želatiny
- 500 ml obilné smetany ke šlehání
- 1 vanilkový lusk
- 300 g bílého jogurtu
- 50 g obilného sladu
- 200 g jahod
- 2 lžíce moučkové fruktozy
Postup Panna cotta s jahodovou omáčkou (DlabemeZdrave)
Postup přípravy receptu
-
Želatinu dáme nabobtnat do studené smetany.
Poté přivedeme téměř k bodu varu, přidáme oslazený jogurt (musí mít pokojovou teplotu) a dřeň z vanilky.
Směs rozlijeme do 6 formiček a přes noc necháme v lednici ztuhnout.
Druhý den opatrně vyklepneme na talířek.
Jahody rozmixujeme s cukrem (můžeme propasírovat). Panna cottu před servírováním omáčkou přelijeme a můžeme dozdobit nakrájenými jahodami.