Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a sušenou šunkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 očištěnou vepřovou panenku
pár plátků sušené šunky
1 mozzarellu
hrst sušených rajčat naložených v oleji
petrželka nebo bazalka
pepř a
sůl
olej
bujón nebo trochu koncentrovaného vývaru do šťávy (popř.demi glace), můžete použít i malé množství bílého vína
kousek másla a
cca 1 KL hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe nejprve šunkou, poté nakrájenou Mozzarellou a posekanými rajčaty a bylinkami. Svineme a upevníme provázkem.

  2. Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1-2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200°C na cca 8-10 minut (podle velikosti panenky).

  3. Z pánve slijeme přebytečný olej, výpek podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.

  4. Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!