Králík na černo v PH
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- Předek králíka (př. nožičky, hrudní koš, bříško)
- cibule
- olej (nebo sádlo)
- divoké koření:
- bobkový list
- tymián
- nové koření
- celý pepř
- PL cukru
- 750 ml vody
- olej
- polohrubou mouku na jíšku
- perník na strouhání
Postup Králík na černo v PH
Postup přípravy receptu
-
V kameninové nádobě pomalého hrnce zpěníme na oleji nebo kousku sádla pokrájenou cibuli, přihodíme PL cukru, přidáme divoké koření a jednotlivé kousky králíka orestujeme.
Zalijeme vodou a přendáme do varného obalu PH a nařídíme na stupeň č. I. na 4,5 hodiny.
Po této době je králíček měkounký, maso vyndáme do kastrolu a omáčku zahustíme jíškou a strouhaným perníkem. Dochutíme solí a kapkou octa, aby měla mírně nakyslou chuť.