Bylinkové brambory pečené na hrubé soli
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 6 přibližně stejných brambor
- hrubá sůl
- bazalka
- rozmarýn
- tymián
- šalvěj
- oregano
- petrželka
- olivový olej
- 4 plátky slaniny
Postup Bylinkové brambory pečené na hrubé soli
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře omyjeme a osušíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Pomůžeme si dvěma lžičkami, které položíme z každé strany. Do každého zářezu dáme lístek bylinky a kousek slaniny. Můžeme to střídat nebo dávat společně.
Já jsem dělala každou bramboru s jednou bylinkou. Dno pekáčku vysypeme solí, musí být pokryté a poklademe brambory. Pokapeme olejem, může být česnekový. Pečeme asi 30 minut, podle velikosti brambor.
Ze začátku pečeme přikryté a asi po 15 minutách odkryjeme a dopečeme do křupava. Hotové můžeme poklást tenkými plátky másla, ale nemusí být.