Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g dýně Hokkaido
- 1 červená paprika
- 1/2 lžičky římského kmínu
- Mletá paprika
- 1-2 poloviny sušených rajčat
- 30 g cizrny nebo 60 g konzervované
- Olivový olej
- 1/2 stroužku česneku
- 50 g sýru Feta
- Zelená část jarní cibulky
- Sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka.
Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku.
Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená.
Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vyndáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky.
Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkla. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme.
Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.