Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Recepty, Saláty

Suroviny

300 g dýně Hokkaido
1 červená paprika
1/2 lžičky římského kmínu
Mletá paprika
1-2 poloviny sušených rajčat
30 g cizrny nebo 60 g konzervované
Olivový olej
1/2 stroužku česneku
50 g sýru Feta
Zelená část jarní cibulky
Sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka.

  2. Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku.

  3. Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená.

  4. Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vyndáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky.

  5. Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkla. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky.

  6. V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme.

  7. Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!