Marmeláda z červené cibule
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg červené cibule nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 140 g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- 140 g hnědého cukru
- 1 lžíci lístků čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
- 1/4 lžičky mletého chilli (nemusí být)
- 750 ml červeného vína
- 350 ml červeného vinného octa
- 200 ml portského vína
- sůl
- pepř
Postup Marmeláda z červené cibule
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpusťte máslo a olej. Vsypte cibuli a česnek a míchejte, až se máslem a olejem obalí.
Poprašte cukrem, tymiánem, solí a pepřem, případně chilli, a promíchejte.
Snižte oheň na minimum a odkryté vařte za občasného promíchání 40 až 50 minut, až se vzniklá šťáva odpaří a cibule začne karamelizovat.
Přilijte víno, ocet a portské a vařte na prudším ohni za častého míchání 25 až 30 minut.
Až cibule získá téměř mahagonovou barvu a tekutina se odpaří na zhruba dvě třetiny původního množství, sejměte,cibuládu‘ z ohně, nechte trochu vychladnout a potom jí naplňte sterilizované sklenice.
Pevně je uzavřete.