Česnekový bulgur s pečenou zeleninou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 200 g bulguru
- 1 lžíce oleje
- 1-2 stroužky česneku (ideálně českého)
- sůl
- 2 lžíce petrželky (nasekané)
- 1/2 hlavy brokolice
- 2 mrkve (velké)
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Postup Česnekový bulgur s pečenou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme lžíci oleje a lehounce osmažíme nasekaný česnek.
Přisypeme bulgur a mícháme, až se bulgur pěkně obalí olejem a začne být průsvitný, pak ho zalijeme vodou v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody a osolíme.
Přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Pak odstavíme z ohně a necháme ještě asi 10 minut přiklopené dojít.
Hotový bulgur nakypříme vidličkou a vmícháme nasekanou petrželku.
Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, brokolici rozebereme na malé růžičky, cibuli nakrájíme na půlkolečka.
Připravenou zeleninu dáme na plech, štědře pocákáme olivovým olejem, osolíme, promícháme a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme, až zelenina změkne a začne lehce zlátnout.
Zeleninu pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a servírujeme s připraveným bulgurem.