Česnekový bulgur s pečenou zeleninou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

200 g bulguru
1 lžíce oleje
1-2 stroužky česneku (ideálně českého)
sůl
2 lžíce petrželky (nasekané)
1/2 hlavy brokolice
2 mrkve (velké)
1 cibule
olivový olej
sůl
pepř
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme lžíci oleje a lehounce osmažíme nasekaný česnek.

  2. Přisypeme bulgur a mícháme, až se bulgur pěkně obalí olejem a začne být průsvitný, pak ho zalijeme vodou v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody a osolíme.

  3. Přiklopíme poklicí a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Pak odstavíme z ohně a necháme ještě asi 10 minut přiklopené dojít.

  4. Hotový bulgur nakypříme vidličkou a vmícháme nasekanou petrželku.

  5. Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, brokolici rozebereme na malé růžičky, cibuli nakrájíme na půlkolečka.

  6. Připravenou zeleninu dáme na plech, štědře pocákáme olivovým olejem, osolíme, promícháme a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme, až zelenina změkne a začne lehce zlátnout.

  7. Zeleninu pokapeme citrónovou šťávou, promícháme a servírujeme s připraveným bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!