Dietnější cheesecake
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 250 g celozrnných sušenek
- 125 g másla
- 750 g odtučněného tvarohu
- 1 vejce
- 1 sáček šlehačky v prášku
- 200 ml odtučněného mléka na šlehačku
- 3 granulky rozdrceného sladidla
Postup Dietnější cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Celozrnné sušenky rozmixujeme na prach, přidáme změklé máslo a propracujeme. Poté vysypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a utlačíme.
V míse smícháme tvarohy, přidáme celé vejce, sladidlo zmáčkneme nožem (vytvoří se prášek) a přidáme do tvarohu.
Šlehačku v prášku podle návodu vyšleháme v 200 ml odtučněného mléka. Polovinu přidáme do tvarohu. Zbytek šlehačky použijeme na ozdobu.
Takto připravený krém vyklopíme do formy a zarovnáme. Dáme do trouby na 180°C na cca 30 minut, dokud okraje nezezlátnou.
Na ozdobu použijeme jakékoliv ovoce, čokoládu, ořechy, med. Já v panini griluji ananas, který poté poliji medem.