Iracka polevka Kube s dyni

Recepty, Polévky

Suroviny

Na těsto:
400 g krupice
250 ml vody
1 lžička soli
Na náplň:
500 g mletého hovězího masa
1 větší cibule oloupaná a nastrouhaná
svazek petrželky nakrájené na drobno
1/4 lžičky soli
1/2 lžičky mletého pepře
Na polévku:
1 cibule (nakrájená na kostičky)
4 zralé rajčata nastrouhané na struhadle (přepůlit rajče a nastrouhat až do
slupky)
1 lžička soli
1/2 lžičky kurkumu
1/2 lžičky mleté sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
1 lžička mletého pepře
6 sklenic vody
2 pořádné hrsti celerové nati (nakrájené na větší kostky)
1 kg dýně Hokaido (na kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Priprava na Kube: Do misy nasypeme krupici, sul a vodu a promichame a nechame odpocinout 15minut, at to nabobtna. Ma to mit prijemnou konzistenci jako plastelina.

  2. Do druhe misy vlozime maso a vsechny ingredience k tomu a promichame a nechame odpocinout nekolik minut.

  3. Namastime si olejem podlozku, kde budeme pokladat Kube, z testa udelame stredni knedlicky, a polozime na podlozku.

  4. Ted kazdy Kube polozime na dlan, rozplacneme, ale ne na TENKO, protoze by se rozpadl v polevce. Naplnime kulickou masa a uzavreme a dosulime v dlani do pekneho knedlicku. Takhle pokracujeme az do spotrebovani vseho testa na Kube.

  5. POLEVKA: Cibuli nakrajenou na kosticky osmazime do zlatova, pridame rajcata a vsechno koreni a nechame varit 5 minut, pote pridame 6 sklenic vody a celerovou nat.

  6. Az voda zacne varit, pridame dyni na kostky nakrajenou a pockame, az zacne polevka znovu vrit.

  7. Pote, co polevka poradne zacne varit, jedno po druhem opatrne vkladame KUBE do polevky.

  8. Prohrabnu jemne a pockam, az zacne znovu varit, pote ztlumime plamen a varime 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!