Svěží jablečná roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

300-350 g nastrouhaných jablek
trocha skořice
cukr moučka na posypání
4 větší vejce
100 g cukru krupice
6-8 lžic hladké mouky
špetka kypřícího prášku

Postup přípravy receptu

  1. Plech vyložíme pečícím papírem, na který rozložíme nastrouhaná jablka. Posypeme je dle chuti skořicí a moučkovým cukrem.

  2. Připravíme si těsto: Ušleháme vejce s cukrem do pěny, poté zašleháme hladkou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na jablka a dáme péci. Zda je těsto propečené zjistíme pomocí špejle, ale při 180 °C je nejvyšší doba pečení do 10 minut.

  3. Po upečení vyndáme plech, na těsto položíme mokrou vyždímanou utěrku a s plechem překlopíme tak, že pečící papír zůstane nahoře. Opatrně ho odlepíme a ještě teplou roládu pomocí utěrky smotáme. Pak už stačí jen roládu dle chuti pocukrovat. Dobrou chuť!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!