Svěží jablečná roláda
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300-350 g nastrouhaných jablek
- trocha skořice
- cukr moučka na posypání
- 4 větší vejce
- 100 g cukru krupice
- 6-8 lžic hladké mouky
- špetka kypřícího prášku
Postup Svěží jablečná roláda
Postup přípravy receptu
-
Plech vyložíme pečícím papírem, na který rozložíme nastrouhaná jablka. Posypeme je dle chuti skořicí a moučkovým cukrem.
Připravíme si těsto: Ušleháme vejce s cukrem do pěny, poté zašleháme hladkou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na jablka a dáme péci. Zda je těsto propečené zjistíme pomocí špejle, ale při 180 °C je nejvyšší doba pečení do 10 minut.
Po upečení vyndáme plech, na těsto položíme mokrou vyždímanou utěrku a s plechem překlopíme tak, že pečící papír zůstane nahoře. Opatrně ho odlepíme a ještě teplou roládu pomocí utěrky smotáme. Pak už stačí jen roládu dle chuti pocukrovat. Dobrou chuť!