Palce z vepřové kýty s Lopenickou slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8-10 ks palců z vepřové kýty, cca 1 kg
20 dkg Lopenické slaniny (klínky) - specialita fy. VOMA Uherský Brod
čerstvý tymián, cca 8-10 větviček
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Palce z vepřové kýty dokonale očistíme – odblaníme.

  2. Do každého palce uděláme ze širšího konce tenkým špičatým nožem malou kapsu, do které vsuneme zmražený klín Lopenické slaniny. Palce poté vydatně osolíme, opepříme a vyválíme ve směsi oleje a čerstvému tymiánu.

  3. Steakovou pánev rozpálíme a vlijeme na ni asi dvě lžíce oleje. Jakmile je olej rozpálený, tak vložíme připravené palce a opékáme postupně ze všech stran do zlatavé barvy.

  4. Po dokonalém opečení vložíme do připraveného alobalu - pořádně zabalíme a necháme odpočnout cca 7 minut.

  5. Opečené palce překrojíme šikmým řezem napolovic a podáváme s opečeným bramborem nebo s bramborovou kaší a opečenou cibulkou. Přelijeme lžičkou šťávy, kterou maso pustilo při pobytu v alobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!