Palačinky plněné za pár minut snědené

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

na palačinkové těsto:
300 ml kefíru
300 ml mléka
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
3 kl moučkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli
tuk na smažení
na náplň
rybízová marmeláda
400 g jahod
3 pl moučkového cukru
šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na palačinkové těsto v hlubší nádobě a nejlépe ručním elektrickým šlehačem na stupeň 1 důkladně promícháme a necháme 20minut odpočinout.

  2. Na pánvi rozpálíme slabou vrstvu oleje, naběračkou nalijeme tenkou vrstvu odpočatého těsta a cca 1 a půl minutky smažíme.

  3. Pak palačinku otočíme na druhou stranu a dosmažíme.

  4. Jahody opláchneme, pár odložíme bokem na závěrečné dozdobení a zbytek nakrájíme na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchátkem na bramborovou kaši(nebo vidličkou)rozmačkáme.

  5. Hotové palačinky slabě namažeme marmeládou, pokapeme rozmačkanými jahodami s cukrem a přehneme do nám vyhovujícího tvaru.

  6. Dozdobíme zbytkem rozmačkaných jahod s cukrem, odloženými jahodami, šlehačkou, nebo zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!