Ovocný koláč se sněhem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
400 g polohrubé mouky
150 g mletého cukru
180 g másla nebo Hery
4 žloutky
1/2 prášku do pečiva
Sníh:
4 bílky
100 g mletého cukru
1 vanilkový cukr
1kg směsi ovoce (meruňky,broskve, švestky, jablka, hrozny atd)
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto. 2/3 těsta dáme min. na hodinu do chladničky a 1/3 do mrazáku.

  2. Z odleželého těsta z chladničky pomocí folie rozválíme plát a přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

  3. Poklademe rovnoměrně nadrobno nakrájenou směsí ovoce.

  4. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme cukry a ještě krátce šleháme.

  5. Pěnu rozetřeme na vrstvu ovoce a nakonec na povrch nahrubo nastrouháme zbylé těsto mrazničky.

  6. Pozvolna dozlatova upečeme. Dbáme na to, aby se vrchní vrstva nespálila. V závěru pečení můžeme plech přikrýt alobalem a dopéci.

  7. Upečený koláč krájíme na čtverečky, zdobíme ovocem a pokapeme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!