Ovesné krekry
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 200 g (bezlepkových) ovesných vloček
- ½ lžičky soli
- přibližně 125 ml vody
- volitelně bylinky podle chuti (oregano, bazalka, rozmarýn...)
Postup Ovesné krekry
Postup přípravy receptu
-
Ovesné vločky rozmixujeme nebo umeleme na hrubší mouku (je možné použít mixer, chopper/sekáček nebo mlýnek).
Ovesnou mouku promícháme se solí a případně bylinkami a po částech zapracováváme vodu, až než vznikne kompaktní, tuhé a nelepivé těsto.
Z těsta odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Mezi dlaněmi z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 2-3 mm tenkou placičku. Vytvarované krekry pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 190 °C 15 min. Poté krekry obrátíme a pečeme ještě asi 5-10 minut, až než lehce zezlátnou.
Upečené krekry necháme vychladnout a poté je uložíme do vzduchotěsné krabičky.