Ovesné krekry

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

200 g (bezlepkových) ovesných vloček
½ lžičky soli
přibližně 125 ml vody
volitelně bylinky podle chuti (oregano, bazalka, rozmarýn...)

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky rozmixujeme nebo umeleme na hrubší mouku (je možné použít mixer, chopper/sekáček nebo mlýnek).

  2. Ovesnou mouku promícháme se solí a případně bylinkami a po částech zapracováváme vodu, až než vznikne kompaktní, tuhé a nelepivé těsto.

  3. Z těsta odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Mezi dlaněmi z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 2-3 mm tenkou placičku. Vytvarované krekry pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 190 °C 15 min. Poté krekry obrátíme a pečeme ještě asi 5-10 minut, až než lehce zezlátnou.

  4. Upečené krekry necháme vychladnout a poté je uložíme do vzduchotěsné krabičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!