Králičí polévka s libečkem a „bobky“
Recepty, PolévkySuroviny
- Králičí maso předek i s hlavou
- Několik kuliček černého pepře a nového koření
- 3 bobkové listy
- 2 hrsti sušeného libečku - asi 5 gramů, nebo dle sebe
- 1 mrkev
- 1 celer
- 1 petržel
- kousek brokolice
- několik kapustiček (i v mražené podobě)
- 2 vejce
- Strouhanka (nemusí být)
- Sůl dle chuti
- 1,5 l vody
Postup Králičí polévka s libečkem a „bobky“
Postup přípravy receptu
-
Do pomalého nebo normálního hrnce vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu, případně vsypeme mraženou. P
řidáme králíka a zasypeme libečkem. Okořeníme, osolíme. Zalijeme vodou.
Vaříme na I.stupni 6 hodin, nebo v normálním hrnci pomalinku táhneme, perlíme asi 4 – 5 hodin.
Poté maso vyjmeme, necháme zchladnout.
Obereme z kostí, nasekáme na drobné kousky.
V míse smícháme se 2 vejci a pořádně promísíme.
Můžeme, ale nemusíme zahustit strouhankou, jde to i bez ní.
Tvarujeme vlhkýma rukama bobky“, vrátíme do polévky, tu případně ještě dochutíme, a provaříme 5 minut.