Lilkový pekáč

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 střední lilky
2 konzervy loupaných rajčat se šťávou
400 g tvarohu
7 stroužků česneku
1 lžíce oregana
sůl
100 g tvrdého sýra
1-2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Baklažány narežeme na plátky asi 1 cm hrubé. Obalíme ich v trojobale (múka, vajíčka, strúhanka) a na oleji z oboch strán vypražíme.

  2. Paradajky osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a soľ.

  3. Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou. Potom vrstvíme: 1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, ½ tvarohu,1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, ½ tvarohu, 1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, nahrubo strúhaný syr

  4. V rúre pri 180°C zapekáme cca 30-40min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!