Lilkový pekáč
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 střední lilky
- 2 konzervy loupaných rajčat se šťávou
- 400 g tvarohu
- 7 stroužků česneku
- 1 lžíce oregana
- sůl
- 100 g tvrdého sýra
- 1-2 vajíčka
- hladká mouka
- strouhanka
Postup Lilkový pekáč
Postup přípravy receptu
-
Baklažány narežeme na plátky asi 1 cm hrubé. Obalíme ich v trojobale (múka, vajíčka, strúhanka) a na oleji z oboch strán vypražíme.
Paradajky osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a soľ.
Pekáčik vymastíme a vysypeme strúhankou. Potom vrstvíme: 1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, ½ tvarohu,1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, ½ tvarohu, 1/3 baklažánov, 1/3 paradajkovej zmesi, nahrubo strúhaný syr
V rúre pri 180°C zapekáme cca 30-40min.