Ostružinový tvarohový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Na korpus: 100 g změklé Hery
30 g moučkového cukru
1 vanilínový cukr
špetka soli
4 vejce (žloutky, 4 bílky)
90 g cukru
150 g mletého máku
70 g nasekaných vlašských ořechů
1/2 prášku do pečiva
Na náplň: 250 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru
šťáva z 1/2 citronu
1 vanilínový cukr
500ml smetany ke šlehání
1,5 želatinového ztužovače Dr.Oetker
150 ml vlažné vody
Na polevu: 300 g čerstvých ostružin (nebo mražených ostružin)
50 g moučkového cukru
1/2 želatinového ztužovače Dr.Oetker
50 ml vlažné vody

Postup přípravy receptu

  1. Heru, 1.dávku cukru, vanilínový cukr a sůl ušleháme do pěny. Pak přidáme žloutky. Z bílků a 2. dávky cukru vyšleháme tuhý sníh, který spolu s mletým mákem a oříšky vmícháme do těsta. Přidáme prášek do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi 30 minut.

  2. Tvaroh smícháme s cukrem, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. Šlehačku ušleháme do tuha. 1 a 1/2 želatinového ztužovače promícháme s 150ml vody podle návodu a smícháme se šlehačkou a tvarohovou hmotou.

  3. Na vychladlý korpus namažeme tvarohovou náplň a na to nalijeme polevu, kterou připravíme z rozmixovaných ostružin s cukrem a z 1/2 ztužovače smíchného s 50ml vlažné vody. Ztužovač s vodou smícháme podle návodu a pak promícháme s ostružinami. Celý dort necháme asi 3 hodiny ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!