Ostré kostky s česnekem a celerem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového plecka
- 1 cibule
- 1/2 celeru
- 1 hlava česneku
- 3 KL živáňského koření
- 1 KL chilli omáčky
- 2 PL oleje
- 1 PL vodu na podlití
Postup Ostré kostky s česnekem a celerem
Postup přípravy receptu
-
Maso si umyjeme a nakrájíme na kostky.
Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Maso dáme společně s česnekem, olejem a kořením do misky. Zamícháme, uzavřeme a dáme odležet do lednice aspoň na 4 hodiny.
Cibulku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer okrájíme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Na pánev dáme 1pl oleje, přidáme nachystanou cibulku, osmažíme, přidáme maso a opečeme ze všech stran.
Přidáme nachystaný celer, chilli omáčku, podlejeme a pod poklicí dusíme do měkka. Podáváme s rýží.