Obalená kuřecí játra pečená v troubě
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- kuřecí játra
- hladká mouka + strouhanka 1:2
- hrst strouhané Goudy
- vejce
- mletá paprika
- sušený česnek
- pepř
- sůl
- olej
Postup Obalená kuřecí játra pečená v troubě
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a necháme větší kousky. Smícháme mouku, strouhanku a koření. Měla jsem půl hrnku mouky, hrnek strouhanky, lžičku uzené papriky, půl lžičky pepře a česneku.
Vejce osolíme a rozšleháme. Ničím jsem je neředila. Kousky jater namočíme ve vejcích a směsi strouhanky a sýru. Ukládáme na plech s pečícím papírem potřený olejem.
Troubu vyhřejeme na 200 st. Připravená játra pokapeme olejem a pečeme nepřikryté 20-25 minut. Podle velikosti kousků. V polovině pečení játra obrátíme.
Játra by neměla být suchá, vyzkoušíme rozkrojením. Podáváme s různě upravenými bramborami a třeba domácí tatarskou omáčkou.