Obalená kuřecí játra pečená v troubě

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

kuřecí játra
hladká mouka + strouhanka 1:2
hrst strouhané Goudy
vejce
mletá paprika
sušený česnek
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a necháme větší kousky. Smícháme mouku, strouhanku a koření. Měla jsem půl hrnku mouky, hrnek strouhanky, lžičku uzené papriky, půl lžičky pepře a česneku.

  2. Vejce osolíme a rozšleháme. Ničím jsem je neředila. Kousky jater namočíme ve vejcích a směsi strouhanky a sýru. Ukládáme na plech s pečícím papírem potřený olejem.

  3. Troubu vyhřejeme na 200 st. Připravená játra pokapeme olejem a pečeme nepřikryté 20-25 minut. Podle velikosti kousků. V polovině pečení játra obrátíme.

  4. Játra by neměla být suchá, vyzkoušíme rozkrojením. Podáváme s různě upravenými bramborami a třeba domácí tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!