Křehká vepřová játra v jogurtové marinádě, obalená v drcených tyčinkách
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g vepřových jater
- Marináda:
- 1 kelímek bílého jogurtu
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- koření Nahrin (cibulové) dle chuti
- libeček dle chuti
- 1 vejce
- strouhanka ze 4 velkých slaných tyčinek
- olej
Postup Křehká vepřová játra v jogurtové marinádě, obalená v drcených tyčinkách
Postup přípravy receptu
-
Játra odblaníme, nakrojíme na stranách, aby se při smažení nekroutila. Připravíme si marinádu. Smícháme jogurt, vejce, koření a libeček. Játra na noc naložíme do této marinády.
Další den játra i s marinádou obalíme už jen v rozdrcených (rozmixovaných slaných tyčinkách). Obalená játra dáme smažit do rozehřáté trouby na 160 stupňů na plechu s pečícím papírem, který malinko pokropíme olejem.
Smažíme dozlatova. Podáváme s pečeným bylinkovým bramborem.