Záhorácké válečky z mletého masa
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého vepřového masa
- 1 KL soli
- mletý pepř
- celý kmín
- 50 ml vody nebo vývaru
- 6 malých párečků
- 150 anglické slaniny
- 1 cibule
- 30 g utřeného česneku
Postup Záhorácké válečky z mletého masa
Postup přípravy receptu
-
Do mísy k mletému masu přidáme vodu (nebo vývar), sůl, mletý pepř a utřený česnek. Dobře promícháme. Maso rozdělíme asi na 6 kuliček. Každou kuličku zformujeme na dlani (na placičku) a položíme na ni malý párek.
Mokrou rukou párek obalíme mletým masem a dobře přimáčkneme. Tvoříme válečky, které obalíme anglickou slaninou a vše naskládáme do pekáčku s pokrájenou cibulí.
Válečky masa posypeme kmínem, podlijeme vodou a dáme péci v pekáčku do vyhřáté trouby. Přiklopíme druhým pekáčkem. Ke konci pečení horní pekáček odstraníme a dál pečeme dozlatova. Podáváme se šťouchanými žampionovými brambory.