Kadlíkovy masové kuličky na zelenině
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g mletého kuřecího masa
- 2 vajíčka
- strouhanka
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
- majoránka
- tymián
- kmín
- 700 ml zavařených rajčat vlastní výroby
- 700 ml Kadlíkovy zeleninové směsi (viz její popis u Kadlíkova kečupu)
Postup Kadlíkovy masové kuličky na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso jsem prohňácal, přidal dvě vejce, móóóc česneku, nadrobno pokrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, tymián..a nechal do druhého dne odležet.
Druhý den zahustil troškou strouhanky, a mokrýma rukama ušoulal malé kuličky velikosti asi pinpongového míčku.
Tyto jsem ještě obalil ve strouhance, a postupně proháněl na tři minutky ve friťáku, na 170 stupňů, aby se zatáhly.
Osmahlé kulky jsem naskládal na plech, zalil přepasírovanou šťávou ze zavařených rajčat, z loňské nadúrody. Ta jsem zavařoval jenom tak, že jsem je rozčtvrtil, trošičku osolil, nacpal do sklenic, a steriloval.
Dal jsem péct do trouby a přemýšlel, co dál. Nakonec jsem kulky zalil ještě sklínkou zeleninové směsi, a dopekl. Podával jsem s těstovinama, za fotku hotového produktu se omlouvám, vrhli jsme se na to dřív, než jsem stačil vyfotit.