Kadlíkovy masové kuličky na zelenině

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
500 g mletého kuřecího masa
2 vajíčka
strouhanka
česnek
cibule
sůl
pepř
majoránka
tymián
kmín
700 ml zavařených rajčat vlastní výroby
700 ml Kadlíkovy zeleninové směsi (viz její popis u Kadlíkova kečupu)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso jsem prohňácal, přidal dvě vejce, móóóc česneku, nadrobno pokrájenou cibuli, majoránku, sůl, pepř, tymián..a nechal do druhého dne odležet.

  2. Druhý den zahustil troškou strouhanky, a mokrýma rukama ušoulal malé kuličky velikosti asi pinpongového míčku.

  3. Tyto jsem ještě obalil ve strouhance, a postupně proháněl na tři minutky ve friťáku, na 170 stupňů, aby se zatáhly.

  4. Osmahlé kulky jsem naskládal na plech, zalil přepasírovanou šťávou ze zavařených rajčat, z loňské nadúrody. Ta jsem zavařoval jenom tak, že jsem je rozčtvrtil, trošičku osolil, nacpal do sklenic, a steriloval.

  5. Dal jsem péct do trouby a přemýšlel, co dál. Nakonec jsem kulky zalil ještě sklínkou zeleninové směsi, a dopekl. Podával jsem s těstovinama, za fotku hotového produktu se omlouvám, vrhli jsme se na to dřív, než jsem stačil vyfotit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!