Grilované kuřecí minišpízy

Recepty, Grilování

Suroviny

500 g kuřecích řízků (mohou být stehenní i prsní řízky)
2-3 rajčata nebo jiná zelenina pod gril
Marináda:
sojová omáčka
čerstvě nastrouhaný zázvor
hořčice
250 ml bílého vína
špetka chilli koření
kapka olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky a propíchneme je po celé délce špejlí. Špízy naložíme do marinády z výše uvedených surovin.

  2. Naložené maso dáme přes noc do chladu.

  3. Druhý den špízy grilujeme i s rajčaty na grilovací pánvi dozlatova.

  4. Podáváme s rozšťouchanými opečenými bramborami na způsob opečených škubánků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!