Lilek v zázvorové omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 lilek
- 2 polévkové lžíce sójové omáčky
- cca 4cm čerstvého zázvoru
- citronová šťáva z 1/2 citrónu
- 2 stroužky česneku
- špetka chilli nebo chilli paprička (kdo jak snese ostré)
- 1/2 kávové lžičky římského kmínu
- 1/2 šálku vody
- sůl
Postup Lilek v zázvorové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na plátky silné cca 1cm, osolíme a necháme vypotit asi půl hodiny.
Poté je opláchneme a osušíme.
Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánve a přilijeme trochu oleje. Přidádáme nastrouhaný zázvor a česnek, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, koření a podlijeme vodou.
Promícháme a vložíme zpět plátky lilku.
Dusíme, obracíme, dokud se tekutina nevstřebá do lilku.