Lilek v zázvorové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 lilek
2 polévkové lžíce sójové omáčky
cca 4cm čerstvého zázvoru
citronová šťáva z 1/2 citrónu
2 stroužky česneku
špetka chilli nebo chilli paprička (kdo jak snese ostré)
1/2 kávové lžičky římského kmínu
1/2 šálku vody
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na plátky silné cca 1cm, osolíme a necháme vypotit asi půl hodiny.

  2. Poté je opláchneme a osušíme.

  3. Na pánvi rozpálíme malé množství oleje a plátky z obou stran opečeme. Vyjmeme z pánve a přilijeme trochu oleje. Přidádáme nastrouhaný zázvor a česnek, sójovou omáčku, citrónovou šťávu, koření a podlijeme vodou.

  4. Promícháme a vložíme zpět plátky lilku.

  5. Dusíme, obracíme, dokud se tekutina nevstřebá do lilku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!