Kuřecí s čokoládovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Kuřecí prsa podle počtu strávníků
- sůl
- pomerančový pepř (nebo jiné oblíbené koření)
- olej
- Na omáčku:
- 40 g hořké čokolády
- 3 PL kečupu
- 1-2 PL harissy
- 1 PL medu
- 100 ml silného vývaru nebo bujónu z kostky
- sůl
Postup Kuřecí s čokoládovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a posypeme hojně pomerančovým pepřem.
z obou stran na pánvi a dáme na 10 minut dopéct do rozpálené trouby na 220°C.
Do výpeku přidáme kečup, harissu, med a podlijeme vývarem.
Promícháme a přidáme nalámanou čokoládu.
Necháme zcela rozpustit a podle chuti dochutíme, solí, popř. harissou či kečupem.
Omáčka by neměla být příliš hustá.