Kuře „Arvejado“ (dušené kuře s hráškem)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3-4 poloviny kuřecích prsíček či stehenních řízků
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky oregana
- 3-4 lžíce mouky
- 1 šálek bílého vína nebo piva
- 2-3 šálky kuřecího vývaru
- 1 sáček mraženého hrášku a mrkve
Postup Kuře „Arvejado“ (dušené kuře s hráškem)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu rozpustíme máslo a olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájený celer, kmín, papriku a oregano a osmahneme 2-3 minuty.
Přidáme kuřecí kousky a osmahneme. Přidáme víno či pivo a kuřecí vývar. Dusíme téměř do měkka. Přidáme hrášek a mrkev a zamícháme.
Přikryjeme a zvolna vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s rýži, bramborami nebo těstovinami.