Kuře „Arvejado“ (dušené kuře s hráškem)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3-4 poloviny kuřecích prsíček či stehenních řízků
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 střední cibule
2 stroužky česneku
3 stonky řapíkatého celeru
1 lžička kmínu
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky oregana
3-4 lžíce mouky
1 šálek bílého vína nebo piva
2-3 šálky kuřecího vývaru
1 sáček mraženého hrášku a mrkve

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu rozpustíme máslo a olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme nakrájený celer, kmín, papriku a oregano a osmahneme 2-3 minuty.

  2. Přidáme kuřecí kousky a osmahneme. Přidáme víno či pivo a kuřecí vývar. Dusíme téměř do měkka. Přidáme hrášek a mrkev a zamícháme.

  3. Přikryjeme a zvolna vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s rýži, bramborami nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!