Meruňková bábovka z podmáslí

Recepty, Moučníky

Suroviny

160 g polohrubé mouky(nebo špaldové mouky)
80 g třtinového cukru (nebo stevie pro diabetiky)
2 vejce
1 lžička jedlé sody
180 ml podmáslí
60 ml oleje
8 rozpůlených meruněk
1 lžička kokosu
2 lžičky hladké mouky na poprášení meruněk

Postup přípravy receptu

  1. Všechny sypké suroviny smícháme. K sypkým surovinám přilijeme vše tekuté (ušlehaná vejce s olejem a podmáslím).

  2. Umícháme a nalijeme jednu třetinu těsta do bábovkové formy.

  3. Těsto poklademe půlkami meruněk, poprášených moukou. Na meruňky opět nalijeme těsto a poklademe půlkami meruněk. Na meruňky nalijeme zbylé těsto.

  4. Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. Necháme chladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!