Meruňková bábovka z podmáslí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 160 g polohrubé mouky(nebo špaldové mouky)
- 80 g třtinového cukru (nebo stevie pro diabetiky)
- 2 vejce
- 1 lžička jedlé sody
- 180 ml podmáslí
- 60 ml oleje
- 8 rozpůlených meruněk
- 1 lžička kokosu
- 2 lžičky hladké mouky na poprášení meruněk
Postup Meruňková bábovka z podmáslí
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny smícháme. K sypkým surovinám přilijeme vše tekuté (ušlehaná vejce s olejem a podmáslím).
Umícháme a nalijeme jednu třetinu těsta do bábovkové formy.
Těsto poklademe půlkami meruněk, poprášených moukou. Na meruňky opět nalijeme těsto a poklademe půlkami meruněk. Na meruňky nalijeme zbylé těsto.
Formu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí. Necháme chladnout na mřížce.