Ostré Jánošíkovy kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- kotlety nejlépe s kostí
- sklenička leča
- lžíce tekutého chilli nebo kečupu
- 2 kusy oštěpku
- kremžská hořčice
- pepř
- sůl
- olej
Postup Ostré Jánošíkovy kotlety
Postup přípravy receptu
-
Do kotlet nařízneme kapsu a přes fólii, nebo sáček je naklepeme.
Pak osolíme, opepříme, vnitřky kotlet vymažeme kremžskou hořčicí, vložíme oštěpek a sepneme párátky, nebo jehlou.
Takto upravené kotlety prudce opečeme na oleji z obou stran a vložíme je do pekáče s připraveným lečem. Pečeme při 190 stupních cca 30 minut.
Upečené kotlety vyndáme na talíř a do výpeku z leča vmícháme jednu lžíci čili, nebo, kdo nemá rád ostré, může použít kečup. Podáváme s opečenými bramborami.