Ostré filé na kapustovém pyré

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g rybího filé (např z tresky)
600 g brambor
400 g kapusty
1 červená chilli paprička
100 ml smetany
1 lžíce másla
3 mladé cibulky
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a jemně rozmačkáme.

  2. Cibulky a chilli papričku nakrájíme na jemné proužky.

  3. V pánvi rozehřejeme olej, obojí podusíme, dáme stranou a udržujeme v teple. Filé osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

  4. Do pánve, kde jsme smažili cibulky a papričku přidáme olej a opečeme rybu dozlatova.

  5. Na talíře rozdělíme pyré a kousky ryby, které posypeme osmaženými cibulkami a chilli papričkou. Ozdobíme jemně nakrájenou cibulovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!