Ostré filé na kapustovém pyré
Recepty, RybySuroviny
- 500 g rybího filé (např z tresky)
- 600 g brambor
- 400 g kapusty
- 1 červená chilli paprička
- 100 ml smetany
- 1 lžíce másla
- 3 mladé cibulky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup Ostré filé na kapustovém pyré
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kapustu na malé proužky a obojí uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme a jemně rozmačkáme.
Cibulky a chilli papričku nakrájíme na jemné proužky.
V pánvi rozehřejeme olej, obojí podusíme, dáme stranou a udržujeme v teple. Filé osušíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
Do pánve, kde jsme smažili cibulky a papričku přidáme olej a opečeme rybu dozlatova.
Na talíře rozdělíme pyré a kousky ryby, které posypeme osmaženými cibulkami a chilli papričkou. Ozdobíme jemně nakrájenou cibulovou natí.