Ostravská vařonka

Recepty, Nápoje

Suroviny

2 dl rumu
2 dl vody
40-50 g cukru krystal nebo krupice
pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
citrónová kůra asi z 1/3 až 1/2 plodu
kousek celé skořice
6 hřebíčků
plátky citrónu
pomeranče do hotové vařonky

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme cukr, koření, citrónovou a pomerančovou kůru nakrájenou na menší kousky a za stálého míchání zkaramelizujeme do středně hnědé barvy.

  2. Zalijeme vodou a mírně povaříme.

  3. Pak přidáme rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme.

  4. Vařonku procedíme a ihned podáváme s plátkem citrónu a pomeranče.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!