Orlická štika podle svaté Anny
Recepty, RybySuroviny
- podkovy ze štiky
- máslo
- bylinková sůl
- mletá uzená paprika
- obalovací směs hraška
- česnek podle chuti
- 2 velké cibule
- olivový olej
Postup Orlická štika podle svaté Anny
Postup přípravy receptu
-
Porce štiky opláchneme vodou, lehce osušíme, pokapeme citronem a osolíme.
Ze strany kde není kůže lehce posypeme červenou mletou paprikou s uzenou příchutí. Pokud ji nemáme (bývá k dostání na trzích) použijeme klasickou papriku.
Stranu s kůží potřeme utřeným česnekem, a porci dvakrát obalíme v Hrašce.
Rozehřejeme máslo s olivovým olejem a štiku osmažíme z obou stran.
Hotovou rybu vyndáme na ubrousky a na zbylém olej zprudka orestujeme cibuli s plátky česneku. Podáváme s bramborem, nebo pečivem.