Celer se sezamem a dipem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

700 g celeru
2 vejce
2 PL hladké mouky
2 PL strouhanky
4 PL sezamového semínka
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř
Tvarohový dip:
1 krémový tvaroh
1 smetana ke šlehání
1 stroužek česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer pokrájíme na kolečka zalijeme vodou, přidáme bujon a povaříme 5-7 min. Dáme okapat a necháme vychladnout.

  2. Mezitím si připravíme tvarohový dip. Vyšleháme tvaroh se šlehačkou, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a posypeme posekanou pažitkou. Dáme na chvíli uležet do chladničky.

  3. Vejce osolíme, opepříme a našleháme. Mouku, strouhanku a sezamová semínka smícháme. Celer nejprve namáčíme do vajíček a potom obalíme v připravené sezamové směsi.

  4. Obalený celer smažíme na pánvi na rozehřátém oleji. Podáváme s vařenými brambory a tvarohovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!