Ořechovka
Recepty, NápojeSuroviny
- 24 ořechů
- 15 g celé skořice
- 8 g hřebíčku
- 4 g muškátového květu (nebo oříšku)
- 1 l vodka (koňak a nebo slivovice),
- 0,5 kg cukru
Postup Ořechovka
Postup přípravy receptu
-
Ořechy se trhají 24. června, aby neměly tvrdé skořápky.
Ořechy nakrájíme na tenké plátky, přidáme skořici, hřebíček, muškátový květ, kořalku a dáme do 5ti litrové láhve pod celofán.
Zavážem, postavíme na slunce na 6 týdnů. Často s tím musíme pohnout.
Svaříme cukr s trochou vody. Pěnu sebereme.
Po vychladnutí cukru smícháme s přecezeným ořechovým extraktem. Čím déle leží, tím je lepší. Je výborný na žaludeční potíže.