Ořechovka

Recepty, Nápoje

Suroviny

24 ořechů
15 g celé skořice
8 g hřebíčku
4 g muškátového květu (nebo oříšku)
1 l vodka (koňak a nebo slivovice),
0,5 kg cukru

Postup přípravy receptu

  1. Ořechy se trhají 24. června, aby neměly tvrdé skořápky.

  2. Ořechy nakrájíme na tenké plátky, přidáme skořici, hřebíček, muškátový květ, kořalku a dáme do 5ti litrové láhve pod celofán.

  3. Zavážem, postavíme na slunce na 6 týdnů. Často s tím musíme pohnout.

  4. Svaříme cukr s trochou vody. Pěnu sebereme.

  5. Po vychladnutí cukru smícháme s přecezeným ořechovým extraktem. Čím déle leží, tím je lepší. Je výborný na žaludeční potíže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!