Ořechové řezy I

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajec
200 g moučkového cukru
100 g mletých ořechů
250 g polohrubé mouky
10 lžic vlahé vody
1 prášek do pečiva
kůra z ½ citronu
špetka soli
Krém:
300 l mléka
100 g mletých ořechů
120 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g másla (nebo Hery)
2 lžíce hladké mouky
Na posypání:
hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky s cukrom a 5 lyžicami vlažnej vody vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, kôru, ďalších 5 lyžíc vlažnej vody a opäť prešľaháme. Nakoniec opatrne vmiešame striedavo múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.

  2. Cesto vylejeme na vymastený plech a upečieme na 180°C. Necháme vychladnúť.

  3. V troche mlieka rozmiešame múku. Zvyšok mlieka s cukrom a vanilkovým cukrom privedieme k varu. Vsypeme orechy, premiešame a pridáme mlieko s múkou. Povaríme. Necháme vychladnúť. K vychladnutej orechovej mase zašľaháme zmäknuté maslo.

  4. Vychladnuté cesto natrieme krémom.

  5. Povrch koláča posypeme strúhanou čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!