Krkovička na rajčatech
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové krkovice
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- hladká mouka
- sůl
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- mletý pepř
- olej
Postup Krkovička na rajčatech
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, klouby prstů je promneme (místo naklepání), osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na trošce oleje orestujeme.
Přidáme kmín, rozmačkaný česnek, zalijeme šťávou z rajčat (pokojové teploty-nedáváme z lednice) a pokud není maso ponořené, přidáme vodu a asi hodinu za občasného promíchání dusíme.
Až máme maso měkké, přidáme k němu rajčata nakrájená na čtvrtky a krátce spolu povaříme. Dochutíme solí, případně i sójovou omáčkou.