Rybí rizoto

Recepty, Ryby

Suroviny

4 ks rybí filé (kupuji Novaco bez přidané vody)
svazek jarní cibulky
cca 350 g rýže (parboiled, celozrnná)
česnek
malá rajčátka (několik kousků, ale nemusí být)
olej
kari
kmín drcený
sůl
pár snítek rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Uvařím rýži klasickým způsobem, do vody s rýži přidám snítku rozmarýnu (rýže natáhne vůni této bylinky). Pokud v rýži zůstane pár lístečku rozmarýnu, nevadí, zbytky rozmarýnu pak vyhodíme.

  2. Mezitím na pánvi v rozehřátém oleji orestujeme česnek, přidáme nadrobno nakrájený svazek jarní cibulky (celý). Po lehkém orestování vložíme na pánev nakrájené filé na cca 2 cm kostičky, osolíme, řádně okmínujeme, pro chuť přidáme kari (já dávám méně kvůli dětem) a celé promícháme a lehce podusíme.

  3. Před koncem přidáme na čtvrtky nakrájená rajčata, aby se úplně nevyvařily. Ryba pustí šťávu, ale můžete trošku dolít vývarem, jestliže se vám hodně vyvaří. Nakonec jen vmícháme uvařenou rýži a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!