Opět zelko tentokrát s plněným bůčkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- asi 1 kg bůčku
- náplň:
- 30 g čabajky
- 20 g tvrdého sýru
- 1 rohlík
- 1 vejce
- 1 žampion
- 1 stroužek česneku
- trochu majoránky
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- muškátový oříšek
- 1 kávová lžička plnotučné hořčice
- trochu mléka
- do pekáčku:
- půlka menší cibule
- 30 g másla
- kmín na posypání masa
- hrubozrnná sůl
Postup Opět zelko tentokrát s plněným bůčkem
Postup přípravy receptu
-
Do bůčku uděláme kapsu a pustíme se do náplně. Rohlík nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Čabajku, sýr, žampion nakrájíme na malé kostičky.
Potom přidáme rohlík, prolisovaný česnek, vajíčko, drcený kmín, muškátový ořech, hořčici, sůl a pepř a trochu majoránky a vše smícháme a naplníme bůček.
Konec bůčku sešijeme, dáme do pekáčku, ve kterém je půlka cibule a trochu másla, podlijeme 1 dcl vody a posolíme hrubozrnnou solí. Dáme péct na 3,5 hodiny na 170°C.