Špagety vařené s houbami ve vývaru
Recepty, TěstovinySuroviny
- 300 g špaget
- malá cibule
- 2-3 stroužky česneku
- hrst i dvě sušených hub
- cca 1200-1300 ml vývaru z kostí nebo masa
- 1/2 hrnku mléka
- 3 lžíce strouhaného sýru (Gouda, Niva, parmazán)
- lžíce másla
- smetana na zjemnění
- sůl
- pepř
- petrželka
Postup Špagety vařené s houbami ve vývaru
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit osolený vývar. Do vařícího přidáme špagety a když zvláční, přisypeme houby a přilijeme mléko. Vaříme téměř do měkka, na skus.
Mezitím na širší pánvi zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli a česnek. Vývar, který zbude ve špagetách, slijeme do hrnku a uchováme.
Špagety přidáme do pánve a prohřejeme. Přidáváme odložený vývar podle potřeby. Zjemníme smetanou a vmícháme větší část sýru.
Když se vše spojí, přidáme petrželku a zbytek vývaru. Špagety by měly být lehce krémové. Podáváme horké posypané sýrem.