Špagety vařené s houbami ve vývaru

Recepty, Těstoviny

Suroviny

300 g špaget
malá cibule
2-3 stroužky česneku
hrst i dvě sušených hub
cca 1200-1300 ml vývaru z kostí nebo masa
1/2 hrnku mléka
3 lžíce strouhaného sýru (Gouda, Niva, parmazán)
lžíce másla
smetana na zjemnění
sůl
pepř
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit osolený vývar. Do vařícího přidáme špagety a když zvláční, přisypeme houby a přilijeme mléko. Vaříme téměř do měkka, na skus.

  2. Mezitím na širší pánvi zpěníme na másle drobně nakrájenou cibuli a česnek. Vývar, který zbude ve špagetách, slijeme do hrnku a uchováme.

  3. Špagety přidáme do pánve a prohřejeme. Přidáváme odložený vývar podle potřeby. Zjemníme smetanou a vmícháme větší část sýru.

  4. Když se vše spojí, přidáme petrželku a zbytek vývaru. Špagety by měly být lehce krémové. Podáváme horké posypané sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!