Opečený losos na tortille s estragonovým pestem s hlívou a chřestem
Recepty, RybySuroviny
- 80–100 g lososa bez kůže
- 70 g hlívy ústřičné (bez tuhých konců;vybírejte spíše menší hlavičky)
- 5 stonků zeleného chřestu
- olivový olej
- limetka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- dýňová semínka
- Pesto:
- 3 stonky estragonu
- 1 malý stroužek česneku (nebo polovina) nakrájený na plátky
- 3 g dýňových semínek
- asi 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
- 10 kapek limetkové šťávy
- sůl
- 1 pšeničná tortilla
Postup Opečený losos na tortille s estragonovým pestem s hlívou a chřestem
Postup přípravy receptu
-
Lososa pokapejte limetovou šťávou a nechte odstát.
Do hmoždíře vložte lístky estragonu, nakrájený česnek, špetku soli, limetovou šťávu a pár kapek olivového oleje.
Utřete suroviny na pastu, kterou zředíte ještě trochou oleje.
Hlívu natrhejte na menší kousky.
Chřest zbavte tuhých konců.
Rozehřejte pánev a na pánvi opečte tortillu z obou stran.
Položte na talíř a pomažte polovinou pesta.
Na pánev nalijte trochu oleje a vložte do pánve hlívu, lehce osolte a opékejte, dokud nezačne hnědnout. Během opékání ji obracejte.
Když je opečená, přidejte osoleného lososa a chřest. Společně opékejte a průběžně obracejte.
Když je losos opečený (trvá to pouze pár minut), odstavte pánev a začněte skládat zeleninu i lososa na tortillu. Pokapejte zbytkem pesta, posypte semínky a přidejte pár plátků limety.
Lehce opepřete čerstvě mletým pepřem.