Opečený losos na tortille s estragonovým pestem s hlívou a chřestem

Recepty, Ryby

Suroviny

80–100 g lososa bez kůže
70 g hlívy ústřičné (bez tuhých konců;vybírejte spíše menší hlavičky)
5 stonků zeleného chřestu
olivový olej
limetka
sůl
čerstvě mletý pepř
dýňová semínka
Pesto:
3 stonky estragonu
1 malý stroužek česneku (nebo polovina) nakrájený na plátky
3 g dýňových semínek
asi 1 polévková lžíce extra panenského olivového oleje
10 kapek limetkové šťávy
sůl
1 pšeničná tortilla

Postup přípravy receptu

  1. Lososa pokapejte limetovou šťávou a nechte odstát.

  2. Do hmoždíře vložte lístky estragonu, nakrájený česnek, špetku soli, limetovou šťávu a pár kapek olivového oleje.

  3. Utřete suroviny na pastu, kterou zředíte ještě trochou oleje.

  4. Hlívu natrhejte na menší kousky.

  5. Chřest zbavte tuhých konců.

  6. Rozehřejte pánev a na pánvi opečte tortillu z obou stran.

  7. Položte na talíř a pomažte polovinou pesta.

  8. Na pánev nalijte trochu oleje a vložte do pánve hlívu, lehce osolte a opékejte, dokud nezačne hnědnout. Během opékání ji obracejte.

  9. Když je opečená, přidejte osoleného lososa a chřest. Společně opékejte a průběžně obracejte.

  10. Když je losos opečený (trvá to pouze pár minut), odstavte pánev a začněte skládat zeleninu i lososa na tortillu. Pokapejte zbytkem pesta, posypte semínky a přidejte pár plátků limety.

  11. Lehce opepřete čerstvě mletým pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!