Letní tykev
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 700 g tykve v očištěném stavu
- 2 rajčata
- 2 červené papriky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- sůl
- trochu libečku
- trochu vody případně vývarové kostky
- 200 ml smetany kyselé (případně jogurt)
- hrst pažitky
Postup Letní tykev
Postup přípravy receptu
-
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, papriku a paradajky pokrájané na drobno (paradajky môžeme ošúpať).
Ošúpanú a vydlabanú tekvicu pokrájame na malé kúsky a vhodíme do hrnca. Mierne podlejeme, osolíme, pridáme libeček-ligurček, príp. Vegetu, kto používa. Dusíme na skus.
Do hotového jedla pridáme kyslú smotanu a vsypeme pažítku, príp. kôpor.