Letní tykev

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

700 g tykve v očištěném stavu
2 rajčata
2 červené papriky
1 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
trochu libečku
trochu vody případně vývarové kostky
200 ml smetany kyselé (případně jogurt)
hrst pažitky

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme cesnak, papriku a paradajky pokrájané na drobno (paradajky môžeme ošúpať).

  2. Ošúpanú a vydlabanú tekvicu pokrájame na malé kúsky a vhodíme do hrnca. Mierne podlejeme, osolíme, pridáme libeček-ligurček, príp. Vegetu, kto používa. Dusíme na skus.

  3. Do hotového jedla pridáme kyslú smotanu a vsypeme pažítku, príp. kôpor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!