Spenatove syrove pusinky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 1 hrnek (250 ml) mleka
- 1/2 hrnku (125 ml) másla
- 3/4 kávové lžička soli
- 1 hrneček (250 ml) polohrubé mouky
- 4 vejce
- 1 balicek (300 g) zmrzlo rozsekán špenátu (rozmrazit a dobře vymačkat tekutinu)
- 200 g nastrouhaného ementálu
- 100 g nastrouhané Parmezánu
Postup Spenatove syrove pusinky
Postup přípravy receptu
-
Do vetsiho hrnku dame mleko, maslo a sul.
Na stredne vysoke teplote privedeme mleko k varu a varime, az se maslo uplne rozpusti.
Pridame hned vsechnu mouku a michame do te doby, az se nam utvori hladka hmota v podobe koule. Oddelame z plotynky a nechame 5 minut stat.
Potom pridavame jedno vejce po druhem a vzdy pri pridani vejce hodne silne michame.
Pokracujeme michat testo, az je uplne hladke a leskle. Pridame spenat a oba syry a dobre promichame.
Na plech vylozeny omastenym alobalem delame polevkovou lzicu hromadky, tak asi 3 cm od sebe.
Peceme ve vyhrate troube na 190stupnu Celsia 25 - 28 minut, podle trouby.
Pusinky musi byt pekne nafoukle a upecene do zlatova.
Podavaji se jeste vlahe, zbyle pusinky se uchvaji v lednicce a pri dalsim podavanim se ohreji v mikrovlnce.