Spenatove syrove pusinky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 hrnek (250 ml) mleka
1/2 hrnku (125 ml) másla
3/4 kávové lžička soli
1 hrneček (250 ml) polohrubé mouky
4 vejce
1 balicek (300 g) zmrzlo rozsekán špenátu (rozmrazit a dobře vymačkat tekutinu)
200 g nastrouhaného ementálu
100 g nastrouhané Parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Do vetsiho hrnku dame mleko, maslo a sul.

  2. Na stredne vysoke teplote privedeme mleko k varu a varime, az se maslo uplne rozpusti.

  3. Pridame hned vsechnu mouku a michame do te doby, az se nam utvori hladka hmota v podobe koule. Oddelame z plotynky a nechame 5 minut stat.

  4. Potom pridavame jedno vejce po druhem a vzdy pri pridani vejce hodne silne michame.

  5. Pokracujeme michat testo, az je uplne hladke a leskle. Pridame spenat a oba syry a dobre promichame.

  6. Na plech vylozeny omastenym alobalem delame polevkovou lzicu hromadky, tak asi 3 cm od sebe.

  7. Peceme ve vyhrate troube na 190stupnu Celsia 25 - 28 minut, podle trouby.

  8. Pusinky musi byt pekne nafoukle a upecene do zlatova.

  9. Podavaji se jeste vlahe, zbyle pusinky se uchvaji v lednicce a pri dalsim podavanim se ohreji v mikrovlnce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!