Omáčka z rajčat (sugo pomodoro)

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

0,5 kg konzervovaných loupaných rajčat
0,5 kg čerstvých rajčat
½ cibule
1 mrkev
1 řapíkatý celer (jeden stonek)
2 lžíce olivového oleje (může se požít i slunečnicový olej)
½ svazku bazalky
40 g másla
cukr podle chuti
sůl podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, celer, mrkev a cibuli nakrájíme na větší kousky.

  2. V kastrole rozehřejeme olej, zpěníme zeleninu, přidáme čerstvá i konzervovaná rajčata, bazalku, za občasného míchání asi hodinu dusíme.

  3. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme a ještě 30 minut necháme vařit. Po uplynulé době přidáme cukr a sůl podle chuti, zjemníme máslem. Omáčku nalijeme do zavařovacích sklenic, zavaříme asi 20 minut na 80 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!